torsdag 25 november 2010

Sagolika fröken saffran



ca 35 st lussekatter

Ingredienser:

100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella kvarg
2 påsar saffran
1½ dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
russin
1 ägg (till pensling)

Gör så här:

1.Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
2.Rör ut jästen i lite av mjölkblandningen i en bunke.
3.Tillsätt resten av mjölken, kesella, saffran, socker, salt och det mesta
av mjölet.
4.Arbeta degen smidig och blank. Jäs under duk i 40 minuter.
5.Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen på mjölat bakbord. Baka ut till
lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
6. Garnera med russin och pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar