torsdag 2 december 2010

Knäckehjärtan



ca 50 st

25 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
½ dl olja
½ tsk salt
½ msk mald brödkrydda
4½ dl grovt rågmjöl
1 dl dinkelmjöl

1 uppvispat ägg att pensla med

sesamfrö att strö över.

1. Sätt ugnen på 210 grader. Lös upp jästen i fingervarmt vattnet. Tillsätt olja, salt, brödkrydda, och mjöl och arbeta till en smidig deg. Degen ska inte jäsa.

2. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka och ta ut  hjärtan med pepparkaksformar. Placera på plåtar med bakplåtspapper och nagga lätt med gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg och strö på sesamfrön.

3. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 minuter. Passa brödet de sista minuterna så att det inte blir bränt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar